Home
Werkzaamheden
Opdrachtgevers
Referenties
ContactWerkzaamheden

Ons bedrijf verricht verschillende werkzaamheden om panden te renoveren en restaureren. Op deze pagina vindt u een overzicht van deze werkzaamheden en de verschillende technieken die wij hierbij hanteren. We maken hierin een onderscheid tussen het renoveren/restaureren van bestaande panden en het voegen van nieuwbouw projecten.


Renovatie en restauratie:


Door weersinvloeden of ouderdom kan uw gevel danig worden aangetast. Het voegwerk gaat scheuren, het wordt broos en de voeg valt eruit. Voegwerk dient als bescherming voor het metselwerk, daarnaast zorgt slecht voegwerk voor een lelijk aanzicht van uw pand en heeft het een negatieve invloed op de waarde van uw pand. Ons bedrijf heeft een aantal werkmethoden in huis om uw pand weer als nieuw te maken. Hieronder vindt u van de volgende werkmethoden een uitgebreide omschrijving.

- Uithakken van voegen
- Uitslijpen van voegen
- Zandstralen
- Stoomcleaning
- Reparaties
- Voegen
- Hydrofoberen

Dit pand wordt gezandstraald

Uithakken van voegen
Het uithakken van voegen gebeurt met een pneumatische (werkt met luchtdruk) hakhamer. Deze hakhamer is aangesloten op een grote compressor die de hamer onder hoge druk krachtig laat slaan. De hamer wordt door het voegwerk gehaald waardoor dit breekt en uit de voeg valt. Tijdens het uithakken worden ook de kapotte stenen verwijderd. Uithakken heeft als voordeel dat het minder stof veroorzaakt dan uitslijpen en dat het minder tijd kost. Het verwijderen van de voegen doormiddel van uithakken is meestal het eerste onderdeel van de renovatie.

Uitslijpen van voegen
Voegen die te hard of te smal zijn om uit te hakken worden uitgeslepen. Uitslijpen is een tijdrovende klus, maar deze methode geeft wel een schitterend resultaat. Vooral bij authentieke panden, die vaak nog op de oude manier gemetseld zijn is slijpen noodzakelijk.

Zandstralen
Zandstralen is een methode die wordt gebruikt om zwarte aanslag, graffiti, groenresten, alg of andere aanslag die niet op de steen thuis hoort te verwijderen. Als uw pand gezandstraald is heeft het zijn oorspronkelijk steenkleur weer terug. Bij zandstralen wordt de toplaag van de steen opgepoetst doormiddel van water en zand. Wij maken bij het zandstralen gebruik van het zogenaamde "torbo softstralen". Dit is een mileuvriendelijke methode waarbij geen gebruik gemaakt wordt van chemische middelen! Zandstralen is geen noodzakelijk onderdeel van de renovatie, u kunt zelf kiezen of u dit wilt laten uitvoeren of niet. Het is ook mogelijk om uw pand alleen te laten zandstralen, zonder een volledige renovatie.


Niet gezandstraald

Wel gezandstraald

Zie hier het contrast

Stoomcleaning
Nadat dat een pand is uitgehakt en/of gezandstraald, wordt deze met water onder hoge druk gereinigd. Deze reiniging is nodig om alle resten van specie en straalzand weg te spoelen, het pand is daarna voegklaar. Stoomcleaning wordt vaak gebruikt als alternatief voor zandstralen. Als zandstralen niet mogelijk is of de opdrachtgever vindt dit te duur kan deze methode een goede vervanging zijn. Het water wordt kokend heet gemaakt een daarna wordt de gevel onder hoge druk schoon gespoten. Hierdoor kunnen resten van bijvoorbeeld klim op, of in beperkte mate vuile aanslag worden verwijderd.

Reparaties
Door de loop van de jaren heen kunnen er scheuren in de gevel ontstaan of stenen kunnen door andere oorzaken beschadigd raken. Deze stenen worden tijdens het uithakken of uitslijpen verwijderd en tijdens de reparatie ronde opnieuw ingemetseld. Het resultaat is dat u weer een strakke gevel heeft!

Voegen
Het voegen van de gevel is het mooiste gedeelte van de renovatie. Tijdens het voegen ziet u het pand zichtbaar mooier worden tot het uiteindelijk zijn oorspronkelijke schoonheid weer terug heeft. U kunt kiezen uit verschillende soorten voegwerk: een doorgestreken voeg, een platvolle voeg, een geborstelde voeg of een knipvoeg. Daarnaast kunt u zelf de kleur en tint van de voeg bepalen, bijvoorbeeld donker zwart, wit of rood.


Voegwerkzaamheden

Dit pand is klaar om gevoegd te worden

Hydrofoberen
Hydrofoberen is het vochtwerend maken van de muur door deze in te spuiten met een impregneervloeistof. De muur wordt hierdoor ongevoelig voor vocht, vuil, mos, algen etc. Ook vorstschade en het kapotvriezen van stenen wordt hierdoor voorkomen en het verhoogd de isolatiewaarde van de muur. Het impregneren komt de kwaliteit van de muur ten goede en zal ervoor zorgen dat deze langer meegaat en dus ook langer mooi blijft!

Tijdens de gehele renovatie werken wij met moderne, milieuvriendelijke materialen.

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan een kijkje op onze contactpagina.